21 19/05/2021

Gouden wastips

 1. Gebruik voor kleding NOOIT wasverzachter, tenzij voor ondergoed
  • Wol wassen: steeds op kort programma van 30° en met slechts één soeplepel vloeibaar wasmiddel. Best volledig laten zwieren in een waszak en nooit in de droogkast stoppen.
  • Parels en pailletjes: liefst in een waszak wassen of omgekeerd in de wasmachine en dit met niet teveel wasmiddel en op kort programma. Daarna niet in de droogkast steken.
  • Gekleurde was: bij de eerste één soeplepel azijn bij het wasmiddel toevoegen om de kleuren extra te fixeren (daarnaast is het ook goed voor je wasmachine).
  • Donkere was: bij de eerste één soeplepel azijn bij het wasmiddel toevoegen en wassen met een wasmiddel voor donkere kleuren.

 2. De meeste kledingstukken mogen gewassen worden op een kort programma van 30 graden. Dit met maximum twee soeplepels wasmiddel daar deze meestal niet echt vuil zijn maar eerder gespoeld moeten worden.

 3. Indien er bepaalde vlekken zijn van fruit, gas, wijn, enz. NOOIT eerst proberen uitwassen met water maar de juiste producten halen bij de drogist of supermarkt. Speciaal voor deze vlekken (ze zitten in kleine tubes en het dopje dient steeds om eerste de vlek te behandelen) en nadien wassen.

 4. Badlakens en keukenhanddoeken NOOIT met wasverzachter wassen want dan gaan ze niet meer goed afdrogen. Als je graag hebt ze lekker ruiken doe dan een geurdoekje in je droogkast en zelfs je ganse wasruimte zal dan lekker ruiken.

Deze tips zijn goed voor je kleding, goed voor het milieu en besparen daarboven nog eens héél veel water, wasmiddel en electriciteitsverbruik 😊.